Psychosegevoeligheid vanuit energetisch perspectief

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering). Of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, kan een heet hangijzer zijn. Soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Eigenlijk is een psychose eindeloos veelkleurig. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

In de dagcursus maak je kennis met de energetische visie op psychosegevoeligheid. We kijken wat er gebeurt in je energieveld bij spirituele ervaringen en bij verwarring. We doen praktische oefeningen en wisselen ervaringen uit.

Het e-book ‘Mijn Geest is als Los Zand in de Wind; Psychose en Psychosegevoeligheid vanuit Spiritueel Perspectief’ is inclusief.

Inschrijven en meer informatie

De cursus wordt gegeven door Merel de Waard, antropologe en energetisch traumatherapeut in Utrecht en Haarlem. In haar praktijk doet ze onderzoek naar energetische therapie bij psychosegevoeligheid.