Psychose vanuit energetisch perspectief

Steeds meer mensen beseffen dat er een onmiskenbare spirituele kant zit aan een psychose. Een psychose volgt vaak op een periode waarin je heel zeker wist hoe alles zat. Je begreep en doorzag de kosmos op een heel diep, of heel hoog niveau. Je zag de samenhang van alles en was er volkomen door in vervoering. Een negatieve variant doet zich voor als je een levensveranderende, of heel erg angstige gebeurtenis of periode meemaakte (in je huidige leven, je jeugd of zelfs een voorgeboortelijke herinnering). Of je was erg eenzaam en de angst en de verwarring slopen er langzaam in.

Of een psychose een ziekte is, kan een heet hangijzer zijn. Soms meer voor je omgeving, soms meer voor jezelf. Eigenlijk is een psychose eindeloos veelkleurig. Kleuren die mooi zijn, maar ook schakeringen van oneindig donker. Een psychose heeft weliswaar onmiskenbare fysieke kenmerken, maar is in de kern een energetisch fenomeen. Je energieveld is op zijn zachtst gezegd in beweging, ook al zijn er bij sommigen momenten van intense stilte en eenheidservaring en als de uitputting toeslaat, kan het grijs het volledig overnemen.

Ontmoetingsdag
Tijdens de ontmoetingsdagen maken we ruimte om te praten over ervaringen, onze persoonlijke visie en bespreken we manieren om met onze gevoeligheid om te gaan. De ontmoetingsdag is steeds op vrijdag. Je kunt ervoor kiezen om aansluitend deel te nemen aan de weekendcursus.

Weekendcursus
In de weekendcursus (inclusief de ontmoetingsdag op vrijdag) maak je kennis met de energetische visie op psychosegevoeligheid. We kijken wat er gebeurt in je energieveld bij spirituele ervaringen en bij verwarring.

Wat is de rol van spirituele beoefening? Wat is de rol van trauma?

Hoe kun je je eigen energieveld goed in balans houden en welke therapieën kunnen daarbij helpen? Hoe kun je jezelf behandelen, in aanvulling op eventuele reguliere zorg?

Verder gaan we in op de samenwerking tussen complementaire en reguliere zorg, medicatie / af- en opbouwen, voeding, prikkelgevoeligheid en niet-eigen energieën.

Boek

Het e-book ‘Mijn Geest is als Los Zand in de Wind; Psychose en Psychosegevoeligheid vanuit Spiritueel Perspectief’ is inclusief.

Accreditatie

De weekendcursus is geaccrediteerd door KTNO

Locatie en informatie

– inclusief lunch, tussendoortjes, thee, koffie, boek
– exclusief overnachtingen

Kaaphoorndreef 66
Kamer 2.08
3563 AW Utrecht

06 – 488 393 84

Webinars

Je kunt in plaats van deze cursus ook kiezen voor een online versie van vier (voor niet-therapeuten) of vijf (voor therapeuten) webinars over psychosegevoeligheid en traumaverwerking. De webinars zijn ook los te volgen.

Gerelateerd:

Cursus energetische traumaverwerking

Cursus energetische traumaverwerking

In ons leven maken we soms dingen mee die ons voor altijd bij blijven. Het liefste denken we er niet meer aan, maar oude wonden die niet willen helen, kunnen ons overdag en 's nachts in onze slaap nog pijn doen. Nachtmerries, flash-backs of onverklaarbare gevoelens...

Sensorische Informatieverwerking vanuit Energetisch Perspectief

Sensorische Informatieverwerking vanuit Energetisch Perspectief

Problemen in de prikkelverwerking is een veel voorkomende hulpvraag bij kinderen in de basisschoolleeftijd. In de reguliere zorg wordt dit Sensorische Informatieverwerkingsproblemen genoemd. Sensorische Informatieverwerking is een normaal ontwikkelingsproces wat start...