De meeste mensen hebben tegenwoordig weleens van aura’s en chakra’s gehoord. Op internet zijn veel bronnen te vinden over het onderwerp en ook boeken zijn er in overvloed. Veel bronnen zijn heel nuttig en ook fijn om te lezen. Sommige zijn heel inspirerend, andere zijn weer heel technisch. Er zijn ook bronnen die elkaar tegenspreken en bronnen waar je wat minder ‘mee kunt’. Het kan fijn zijn om een overzicht te hebben van hoe het menselijk energieveld werkt, zonder dat je al deze bronnen zelf hoeft door te spitten.

In deze cursus bekijken we het menselijk energieveld in een samenhangende theorie, gebaseerd op traditionele en praktische kennis, maar ook wetenschappelijk onderzoek naar energie en inzichten uit de reguliere geneeskunde. Deze cursus brengt complementaire en reguliere inzichten op een heldere manier bij elkaar. De docent wil je uitnodigen een nieuw paradigma in overweging te nemen, waar niets van de reguliere geneeskunde van tafel wordt geveegd, maar op een unieke manier in verband wordt gebracht met het energetische wereldbeeld dat volgens sommige wetenschappers als een puzzelstukje past op / in de klassieke natuurkunde.

Inhoud

De overzichtelijke video’s en een grote lijst bronnen helpen je door de bomen het bos te zien. Deze cursus is een goede basis voor de andere cursussen op de academie, met name de specialisaties Trauma vanuit energetisch perspectief en Psychose, trauma en spiritualiteit. Weet je nu al dat je alledrie de cursussen wilt volgen? Dan kies je voor het 2 + 1 gratis pakket bij het aanmelden.

Praktisch

De cursus bestaat uit 14 lessen (inclusief het welkomstfilmpje).