• Utrecht
  • november 21, 2021
  • 10:00 tot 17:00

Neem contact op met de event manager

1 2 3 4
Bedankt jij Vriendelijk

Groepssessie Energetische Traumaverwerking

Kaaphoorndreef 66, kamer 2.08, 3563 AW Utrecht

10:00 tot 17:00
november 21, 2021

000000

Merel de Waard

Andere evenementen van de organisator

Groepssessie Energetische Traumaverwerking

Kaaphoorndreef 66, kamer 2.08, 3563 AW Utrecht

10:00 tot 17:00
november 21, 2021

PRINT

Naast de theoretische lesdagen over traumaverwerking en de masterclasses, kun je via de Academie meedoen met groepssessies traumaverwerking onder leiding van energetisch traumatherapeut Merel de Waard. Voor individuele sessies kun je terecht op de website van haar praktijk Lied van de Merel.

We zijn onze pijn niet. Pijn en weerstand lossen vanzelf op als we ze niet vasthouden, als we bereid zijn met nieuwe ogen te kijken en onze gevoelens de stroom te laten volgen die diep in ons aanwezig is. Wat er overblijft, zijn wij, precies zoals we zijn. Rustend in onze eigen kracht, vol verlangen om te geven, vol bereidheid om te ontvangen.

Overgave aan een proces dat vanzelf op gang komt als we stil zijn, met aandacht voor onze innerlijke wereld, hoe die er op dat moment ook uit ziet. We volgen de stroom van gevoelens en gedachten, geven onszelf ruimte en ervaren hoe alles op zijn plek valt.

Tijdens de groepssessies traumaverwerking ga je op reis door je innerlijk, waarbij gevoelens, gedachten, herinneringen, beelden, geuren en andere indrukken vrij naar boven mogen komen. Je energetische systeem weet zelf precies wat er moet gebeuren om dit te helen. Als ‘reiziger’ ga je je helingsproces aan in aanwezigheid van de begeleider en een andere deelnemer (je medereiziger). In dit proces laat je je gevoelens en herinneringen toe in het vertrouwen dat ze, waar nodig, zullen helen in de liefdevolle aanwezigheid van jezelf en je medereiziger. In de ruimte die we met zijn allen creëren, laten we je proces in zijn eigen tempo ontstaan.

Aan de hand van verschillende uitnodigingen kom je in een ontspannen toestand en ontdek je wat er naar boven wil komen om geheeld te worden. De begeleider of je medereiziger kan je bijvoorbeeld uitnodigen om te ademen, een beweging te maken of ergens op te focussen met je aandacht. We gebruiken geen middelen, zoals bijvoorbeeld bij Ayahuasca ceremonies, en de uitnodigingen zijn in zichzelf nooit zwaar voor je lichaam of geest. Je blijft in verbinding met je normale dagbewustzijn, waardoor je steeds in verbinding kunt blijven met je eigen grenzen en wensen in elk moment. Je proces verloopt daarmee in een natuurlijk tempo dat bij jou past. Weerstanden horen daar bij en mogen we omarmen en loslaten als het daar tijd voor is.

Er is alleen fysiek contact tijdens de reis als jij daar als reiziger om vraagt. Je kunt je medereiziger vragen om je vast te houden of om zijn of haar handen op een deel van je lichaam te leggen. Je kunt ook vragen of je medereiziger alleen stil naast je wil zitten. Als je wilt, kun je je verhaal en beleving van je proces delen met je medereiziger, hoewel het ook prettig kan zijn om dit achterwege te laten. Soms zal de begeleider iedereen uitnodigen om een periode in stilte te zijn, om de aandacht weer naar binnen te richten na het delen.

Als medereiziger vragen we liefdevol medeleven van je, maar ook non-intentionaliteit: je grijpt op geen enkele manier in in het proces van je reiziger. Je bent alleen aanwezig en blijft op elk moment betrokken en met je aandacht bij het proces. Je volgt, luistert, bent beschikbaar en hebt ruimte voor wat er gebeurt. Als de reiziger aangeeft dat hij of zij niet verder komt, mag je een uitnodiging doen. Misschien helpt het je reiziger om een herinnering terug te halen, een beweging te maken met een lichaamsdeel of een stukje van zijn of haar verhaal te delen. Misschien is het juist de bedoeling om in de niet-beweging aanwezig te zijn zonder de intentie om iets te forceren. De begeleider is steeds aanwezig, denkt en voelt mee en helpt waar nodig.

Tijdens de dag wordt gewisseld tussen reiziger en medereiziger, zodat iedereen een keer aan de beurt komt in elke rol.

Om iedereen voldoende tijd en aandacht te kunnen geven, is er ruimte voor maximaal 6 personen. De dag gaat door bij minimaal 4. Voor aanvang van de sessie vindt er een telefonische of online intake plaats, waarin je met de begeleider je belastbaarheid bespreekt en of de sessie op dit moment passend is in jouw proces.

De theorie voor deze manier van werken kun je leren in de cursus ‘Energetische Traumaverwerking’ en de specifieke techniek ‘Trauma-energetics’ van William Redpath kun je live meemaken tijdens zijn masterclass. Wil je geaccrediteerd worden als energetisch traumabegeleider, volg je de cursus ‘Energetische Traumaverwerking’ plus drie groepssessies, of een supervisietraject in Utrecht of Haarlem. Voor deze laatste mogelijkheid, neem contact op met de docent.

De workshop is inclusief lunch en vindt plaats in Utrecht:

Kaaphoorndreef 66
Kamer 2.08
3563 AW Utrecht

06 – 488 393 84