Welke cursussen zijn gebaseerd op onderzoek?

De cursussen van de Academie Energetische Geneeskunde zijn voor een groot deel gebaseerd op onderzoek, maar niet allemaal.

Daarom hebben we de cursussen kenmerken gegeven. Een cursus kan in zijn geheel gebaseerd zijn op traditie en ervaring, of voor het grootste gedeelte op onderzoek. Met de onderstaande zegels kun je het verschil zien.

Veel cursussen bevatten zowel traditionele kennis als onderzoek. In dat geval vind je verschillende zegels bij één cursus. Docenten kunnen je tijdens de cursus precies vertellen uit welke bron de informatie komt.

Ervaar-en-ontdekhoek

In de Ervaar-en-ontdekhoek vind je cursussen die geheel of gedeeltelijk zijn gebaseerd op subjectieve ervaring en traditie.

Deze cursussen zijn het interessantst als je energie wilt ervaren en wilt leren energetische behandelvormen toe te passen.

In deze minst wetenschappelijke hoek van de Academie zijn sommige cursussen helemaal niet wetenschappelijk onderbouwd, andere gedeeltelijk.

Cursussen gebaseerd op praktijkonderzoek

Cursussen geheel of gedeeltelijk gebaseerd op praktijkonderzoek naar een energetische behandelvorm en een specifieke aandoening, klacht of symptoom.

Deze cursussen zijn interessant als je wilt leren energetische behandelvormen toe te passen én als je het belangrijk vindt dat een methode zorgvuldig is opgetekend d.m.v. (een) praktijkonderzoek.

Cursussen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Cursussen geheel of gedeeltelijk gebaseerd op literatuuronderzoek, klinische studies en fundamenteel onderzoek naar energetische geneeskunde en de relatie tussen bewustzijn en materie.

Deze cursussen zijn interessant als je wilt weten hoe energetische geneeskunde werkt. De meeste klassikale cursussen uit deze categorie bevatten ook een praktijkgedeelte.

Cursussen onderzoeksvaardigheden

In deze cursussen kunnen aspirant onderzoekers vaardigheden leren die nodig zijn voor het onderzoeken van energetische behandelvormen.

Onderzoek doen naar energetische behandelvormen is een vak apart, daarom zetten we onze tips online. Daarnaast kan het handig zijn om vaardigheden als statistiek en andere onderzoeksmethodieken nog eens op te poetsen.

 

Houd er rekening mee dat je niet met een ééndaagse cursus een eigen professionele praktijk kunt beginnen. Er bestaan vierjarige opleidingen op HBO niveau waarmee dat wél kan. Raadpleeg de websites van relevante beroepsverenigingen voor meer informatie.

Wil je weten waar we onderzoek naar doen? Ga naar de website van het ExpertiseCentrum Energetische Geneeskunde.